22 januari 2022

Zo werkt een klimaatplafond en dit zijn de voordelen

1 min read

Je hebt de term klimaatplafond vast al eens ergens opgepikt. Klimaatplafonds worden namelijk regelmatig toegepast in kantoren en andere grote gebouwen zoals: scholen, een bibliotheek of in de bouwmarkt. In dit artikel kun je lezen wat de voordelen zijn van een klimaatplafond en hoe het nou precies werkt. Lees dus snel verder. 

Zo werkt een klimaatplafond 

Als we kijken naar hoe een klimaatplafond werkt, dan kunnen we platgeslagen stellen dat een klimaatplafond eigenlijke en reeks buizen in het plafond is waar water doorheen stroomt. Door deze buizen kan zowel koud water als warm water stromen. Hierdoor kunnen ruimtes dus zowel verwarmd als gekoeld worden. De buizen noemen we in vaktermen ook wel stralingselementen omdat de buizen dienen als elementen voor koelen of verwarmen. 

De voordelen van een klimaatplafond

Een klimaatplafond kent zoals eerder genoemd veel voordelen. Hieronder zetten we alle voordelen even op een rijtje. 

  • Een klimaatplafond is zeer duurzaam en zorgt voor lage energie kosten. Daarnaast kent een klimaatplafond een zeer lange levensduur. Wat beide weer bijdraagt aan een schoner millieu. 
  • Esthetisch gezien is een klimaatplafond ook aan te raden. De buizen zitten niet in het zicht en zijn verwerkt in het plafond. Je hebt bijvoorbeeld dus geen zichtbare radiator. 
  • Klimaatplafonds zorgen voor een zeer fijne werkomgeving. Ze zijn vrij van geluid en zorgen voor een zeer aangenaam klimaat. Er zal namelijk nooit tocht ontstaan op een werkplek met een klimaatplafond.
  • Tot slot zijn klimaatplafonds helemaal onderhoudsvrij. 

Geïnteresseerd? Neem dan snel even een kijkje op: www.matgroep.nl