Zakelijk

Zaken uitbesteden tijdens het ondernemen

Ben jij ondernemer of ben verantwoordelijk voor een bedrijf? Dan komen er veel zaken op je af waar je misschien weinig tot niets van weet of mee te maken wilt hebben. Het is van belang om goed te kijken welke zaken je zelf gaat oppakken en welke zaken je beter kan uitbesteden om zo tijd en geld te besparen. Bepaalde zaken kan je beter uitbesteden zodat je die tijd kan investeren in andere elementen binnen het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan groei, binding en cultuur. In deze blog geven we je een aantal tips over zaken die je gemakkelijk kan uitbesteden.

Klantenservice uitbesteden

Heb je een bedrijf waar bijvoorbeeld een klantenservice voor nodig is? Dan is het slim om een telefoonservice in te schakelen. Een telefoonservice zorgt ervoor dat je als bedrijf altijd bereikbaar bent. Met de telefoonservice van bizziphone.com is het net alsof jouw klanten een vaste medewerker aan de lijn hebben, waardoor de klanten altijd goed geholpen kunnen worden. Bizziphone.com heeft altijd een geschikte medewerker die kennis van jouw bedrijf heeft, waardoor de klanten ook daadwerkelijk geholpen kunnen worden. Daarnaast scheelt het jou als bedrijf een hoop tijd, die tijd kan je als bedrijf weer in andere zaken stoppen.

Marketing uitbesteden

De marketing van je bedrijf kan je zowel inhouse doen als uitbesteden. Het ligt eraan waar je als bedrijf behoefte aan hebt. ‘Marketing’ is een breed begrip. Onder marketing vallen bijvoorbeeld offline- en onlinemarketing. Bij offlinemarketing kan je denken aan flyers, brochures, events en beurzen. Bij offline marketing is het logisch als je een deel zelf doet en een deel uitbesteed. Wanneer je bijvoorbeeld op een beurs staat, wil je als bedrijf je eigen specialisten inzetten die potentiële klanten te woord kunnen staan. Het design en het ontwerp van je stand kan je weer beter uitbesteden wanneer je zelf geen designer in huis hebt.

Belasting en administratie

Het uitbesteden van je eigen boekhouding kan je meerdere voordelen opleveren. Een van de belangrijkste voordelen is dat je meer tijd hebt om je te focussen op andere zaken binnen het bedrijf. Daarnaast kan je de kans op fouten aanzienlijk verkleinen. Je wilt immers niet aan het einde van het jaar erachter komen dat je toch nog een deel extra moet betalen. Dit kan een aanzienlijke financiële impact hebben op je eigen bedrijf. Een boekhouder kan je niet alleen helpen bij de boekhouding van je bedrijf, maar kan jou ook adviseren over fiscale regelingen die mogelijk op jouw bedrijf van toepassing kunnen zijn. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *