22 januari 2022

Hoe vraag je een zakelijke lening nu precies aan?

2 min read

Een zakelijk krediet is een geldbedrag dat voor u klaarstaat bij de bank. U kunt er tot een vaste limiet geld uit opnemen wanneer u dat nodig hebt. U bepaalt zelf wanneer u dat doet en hoeveel u opneemt. Rente betaalt u alleen voor het opgenomen bedrag. Let er altijd op dat het lenen van geld, ook geld kost. Iedere maand lost u een gedeelte af. U kunt dat weer opnemen als u het nodig hebt. In dit blog vertellen we u de belangrijkste en meest voorkomende leningen. Daarbij gaan we in op de manier hoe je een zakelijke lening kunt berekenen en wat daarvoor van belang is! 

ZZP’er

Als startende ZZP’er kunt u in aanmerking komen voor een microkrediet of een MKB-krediet. Het microkrediet is een zakelijke lening tot €50.000. Het MKB-krediet is een zakelijke lening tussen de €50.000 tot €250.000. De voordelen van zakelijk microfinanciering zijn: flexibel zakelijk lenen, geld opnemen wanneer u het nodig hebt, in sommige gevallen inclusief coaching en begeleiding en een maximale looptijd van 10 jaar. Voor veel startende ZZP’ers is dit erg voordelig. Er zijn dus diverse mogelijkheden om als ZZP’er geld te lenen. Of het nu gaat om een startkapitaal of om de financiering van bijvoorbeeld een huis. Er zijn verschillende soorten aanbieders waaruit je een vergelijking kunt maken. Het is belangrijk dat u van tevoren goed doorneemt wat er allemaal wordt vereist.

Zakelijke lening

Een zakelijke lening afsluiten doe je niet elke dag. Het is daarom belangrijk dat u zich van tevoren goed informeert over de rentepercentages en de mogelijkheden. De verschillen kunnen per aanbieder erg groot zijn. Vraag uzelf af hoe uw bedrijf er momenteel voorstaat, welk bedrag u wilt lenen en waarvoor, waar de aflossing vandaan zal gaan komen, hoe snel u het krediet gaat aflossen, wanneer u het geld nodig hebt en wat de lening uiteindelijk zal gaan kosten. Je kan je zakelijke lening berekenen voordat je met een aanbieder in zee gaat.

Documenten

Vaak moet je documenten aanleveren bij de aanvraag van een zakelijke rekening. Definitieve jaarrekeningen van het vorige jaar, opgesteld door een accountant of een administratiekantoor, bankafschrift van uw zakelijke lening van de vorige maand en aangifte van de inkomstenbelasting. Naast rente betaal je ook nog voor een eenmalige afsluitprovisie. Als u het geleende bedrag niet in één opneemt, betaalt u ook een rentefixatieprovisie of een bereidstellingsprovisie. Deze betaalt u maandelijks over het deel van de lening dat u nog niet heeft opgenomen. 

Binnen drie minuten heeft u uw zakelijke rekening aangevraagd en binnen 24 uur zal er een accurate haalbaarheidsscan beschikbaar zijn. Vergelijk nu met maar liefst 81 financiers. Uw hypotheek kan binnen 2-4 weken worden geregeld. Heeft u al een zakelijke rekening afgesloten? Waar wacht u nog op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *