Zakelijk

Werken bij schoonmaakbedrijf

Is het niet heerlijk als je door een schoon en zuiver huis loopt. Of door winkels en bedrijven waar het schoon is. Het geeft een bepaalde rust en gezelligheid, wat niet zo voelt als je loopt door een gebouw waar viezigheid te zien is.

Als schoonmaker heb je eigenlijk een groot werkgebied. Want de plaatsen waar je gaat werken kunnen heel verschillend zijn; overal zijn wel schoonmakers nodig. Je kan bij mensen thuis schoonmaken, in scholen, laboratoriums, winkelcentra of in bedrijfskantoren, eigenlijk overal waar mensen zijn en werken. Op verschillende plaatsen dus waar het belangrijk is dat het schoon is. Wat je schoonmaakt in al deze gebouwen, kan ook steeds anders zijn. Want eigenlijk alles wat je ziet achter elke deur zijn voorwerpen die moeten worden schoongemaakt. Van het plafond tot aan de vloer moet worden schoongemaakt. Bekijk voor meer informatie eens naar schoonmaak vacatures in Eindhoven. 

Wat zijn de taken van een schoonmaker?
Taken die je als schoonmaker kunt verwachten zijn: dweilen, stofzuigen, het afnemen van oppervlakten, afstoffen van attributen, ramen wassen, afwassen, toiletten en keukens schoonmaken. Wat inhoudt dat je met verschillende attributen werkt zoals met: plumeaus, emmers en dweilen, sponzen, afwasborstel en verschillende soorten stofzuigers (ligt aan de oppervlakte van de schoon te maken ruimte). Als schoonmaker hebt je verstand van schoonmaakmiddelen, weet je hoe je om moet gaan met schadelijke schoonmaakmiddelen en weet je hoe je het beste een bepaald oppervlak kan schoonmaken.

Wat zijn de competenties van een schoonmaker?
Een van de belangrijkste competenties die je als schoonmaker zou moeten hebben, is uithoudingsvermogen. Omdat werken als schoonmaker fysiek intensief en zwaar werk is. Je moet tegen viezigheid kunnen en flexibel zijn omdat je vaak op verschillende tijdstippen zult moeten werken. Daarnaast is goede communicatie ook erg belangrijk omdat je verschillende mensen zult ontmoeten waarmee je zult communiceren. En zowel zelfstandig als in groepsverband kunnen werken.

Wat zijn de werktijden van een schoonmakers bedrijf?
De werktijden kunnen verschillend zijn, dit hangt er van af bij wat voor schoonmaakbedrijf je gaat werken, voor wie je gaat werken en waar je gaat schoonmaken? Bij de meeste bedrijven zal je voornamelijk s ’avonds laat of s ’ochtends vroeg aanwezig zijn, wanneer de mensen van dat bedrijf klaar zijn met werken of moeten beginnen met werken. Dit is ook het geval bij winkels en scholen. In ziekenhuizen en op vliegvelden gaat het schoonmaken vaak altijd door. Als je bij een schoonmaakbedrijf gaat werken, dat ook bij mensen thuis schoonmaakt, wordt de werktijden afgesproken met de diegene waar je gaat schoonmaken. Maar dat zal niet `s avonds laat zijn of `s ochtends zeer vroeg.

Door te werken in een schoonmaakbedrijf zorg je er eigenlijk voor dat je voor de medemens of voor bedrijven iets goeds doet en een belangrijk onderdeel bent van bedrijven of huishoudens. Je geeft de mensen rust door ze een schoon huis te geven en voor bedrijven is het belangrijk dat klanten een schoon bedrijf binnen komen en dat ze hun goede naam behouden. Hiervoor zullen zowel bedrijfseigenaren als huiseigenaren je dankbaar zijn.
Bron: GewoonVoorJullie