Palletwikkelaar
Zakelijk

Wat is een palletwikkelaar en waar heb je ze voor nodig?

Wanneer er binnen een productieproces wordt gewerkt met pallets, dan is een palletwikkelaar in veel gevallen een onmisbare machine. Heb je een vrij kleine onderneming, dan heb je wellicht nog niet de handigheid van dit apparaat ontdekt. Hier lees je alles over de palletwikkelaar en waarom deze onmisbaar is voor je organisatie. 

Pallet wikkelaar

Palletwikkelen: wat is het?

Een palletwikkelaar brengt een laag folie aan rondom een pallet. Het is als het ware een plastic beschermlaag die de pallet en alles erop op zijn plaats kan houden. Dit is belangrijk om de producten te beschermen. Het kan namelijk anders gaan schuiven, en daarmee kunnen producten beschadigd worden. Bovendien is deze laag folie een goede manier om je personeel te beschermen tegen scherpe randen en vallende producten.

Handmatig of machinaal

Het folie wikkelen kan ook handmatig worden gedaan. Wanneer je een relatief kleinschalige productie hebt, dan doe je dit waarschijnlijk met de hand. Het kan, en is op korte termijn goedkoper. Je hoeft immers de machine niet aan te schaffen. Het wikkelen van folie is echter een arbeidsintensieve klus en je moet je afvragen of dat de tijd waard is. Op termijn kan de aanschaf van een palletwikkelaar meer geld opleveren. 

Pacoma

Verschillende termen voor hetzelfde

Als het gaat om machines en andere apparatuur die gebruikt worden in fabrieken, magazijnen en productieprocessen dan zal het je opvallen dat deze vaak meerdere namen hebben. Hetzelfde geldt voor de palletwikkelaar. Deze wordt ook wel eens alleen aangeduid als wikkelaar, foliewikkelaar of palletwikkel.