outplacement
Zakelijk

Wanneer is het nodig om je om te scholen?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn om je te gaan omscholen. Noodgedwongen of omdat je toe bent aan iets anders. In deze blog gaan we de opties langs.

Professional op het gebied van outplacement

Je bent niet zeker meer van je baan. Dat kan natuurlijk voorkomen. Niets om je voor te schamen! Het kan zijn dat het bedrijf waar je werkt in zwaar verkeerd en dat jij daar de dupe van dreigt te worden. Het kan ook zijn dat een bedrijf gaat fuseren en wil afslanken. Medewerkers moeten het veld ruimen en jij zou weleens naar de deur verwezen kunnen worden. Bij Van Ede willen ze je weer helpen door middel van outplacement. Zij willen samen met jou kijken waar jij weer tot bloei kan komen.

Je voelt je niet op je plek bij het bedrijf

Het kan zijn dat je je niet op je plek voelt in het bedrijf waar je werkt. Als je het soort werk nog wel leuk vindt dan is er geen reden om te gaan omscholen. Het is dan beter om op zoek te gaan naar een andere werkgever. Wees hier niet gehaast in. Het is beter om pas te solliciteren als je echt een goed gevoel hebt bij een bepaald bedrijf. Solliciteer dus niet om het solliciteren of om maar weg te komen bij je huidige bedrijf. Haastige spoed is zelden goed.

Beroep dreigt uit te sterven

Sommige beroepen gaan het in de toekomst moeilijk krijgen door aanhoudende informatisering, automatisering en robotisering. Als jouw werk dreigt uit te sterven dan is het belangrijk om je om te laten scholen. Als je bijvoorbeeld twijfelt of automonteur nog wel een lang leven voor zich heeft door de opkomst van elektrische auto’s dan zou je ervoor kunnen kiezen om te gaan leren voor bijvoorbeeld ambulancechauffeur.

Je bent uitgekeken op je werk

Als dit zo is dan is het aan te raden om je om te laten scholen tot iets wat je wel weer energie geeft. Het is aan te raden om een korte omscholing te kiezen of een werk-leertraject te beginnen.