22 januari 2022

Waarom een kopje koffie goed is voor de sfeer op kantoor

2 min read

Bijna alle kantoren hebben goede koffie in huis. Dit is iets wat verweven ligt met het kantoorleven en dat zal ook wel zo blijven. Er zijn verschillende redenen waarom koffie zo een groot ding is in veel kantoren. Hieronder lees je er een paar!

Koffie zorgt voor leuke gesprekken op kantoor

Het lijkt misschien vreemd voor degenen die niet op kantoor hebben gewerkt om een kopje koffie op de werkplek te brengen. Echter, tijd maken om koffie te zetten op kantoor kan een geweldige manier worden om het werk te bespreken buiten je normale werkuren, en om de mensen om je heen te leren kennen.

Koffie helpt bij het focussen

Uit onderzoek is gebleken dat werken op je laptop afleidend kan zijn en dat de klassieke stimulans van koffie je hersenen kan helpen om je te focussen op de taak die voor handen is. Dit geldt vooral voor mensen die werken in posities waar veel beslissingen moeten worden genomen.

Goede koffie laat een goede indruk achter op klanten

Als je bedrijf veel klanten over de vloer heeft, is het de moeite waard om te investeren in een fatsoenlijke koffieautomaat op het bedrijf die betrouwbaar en schoon is. Dit zal ervoor zorgen dat de indruk die klanten van je bedrijf hebben, goed is, dus zal het hen helpen jou en wat je doet te onthouden.

Koffie maakt je productiever

Koffie zorgt ervoor dat mensen een stuk meer gedaan krijgen tijdens de uren die ze werken. Je kunt namelijk een stuk beter focussen en makkelijker van taak naar taak gaan. Van het bijhouden van alles tot het halen van deadlines, het is belangrijk dat je gefocust blijft.

Bron: https://www.giocoffee.nl/