22 januari 2022

Voorkom uitvallen van personeel

2 min read
Loopbaancoaching

Wanneer je te maken krijgt als bedrijf met personeel wat dreigt overspannen te raken, of te maken krijgt met een burn out loop je als werkgever tegen hoge kosten aan. Het is beter voordat het zover is om in te grijpen en te zien dat het werk misschien te hoog gegrepen is, of dat iemand het niet meer aankan om de functie te vervullen. Wil je dit voor zijn dan is misschien loopbaancoaching wel de oplossing, dit is geschikt voor personeel die al een tijd op hun tenen lopen of aan het zoeken zijn of ze nog wel op hun plaats zijn. Signaleer je dit als werkgever, dan is het verstandig om daar actie op te ondernemen voordat de werknemer helemaal uit valt. 

Loopbaancoaching

Door een test te doen kom je er achter of je wel op zijn plaats bent, door een beroepskeuzetest te doen kom je erachter waar je ambities liggen. Loopbaancoaching is niet zomaar iemand op een andere plaats zetten, er wordt serieus bekeken om tot een gefundeerd advies te komen. Tijdens een intakegesprek en vervolggesprekken kom je erachter wat je precies leuk vindt, en niet onbelangrijk wat je ambities zijn op werkgebied. Vaak begint het bij ontevreden werknemers, die voelen dat zij niet meer op de goede plek zitten. Of ze zijn niet tevreden over de werkzaamheden die zij doen. Vaak vraagt men zich af of dit wel is wat men in de toekomst wil blijven doen.

De aandacht die iemand nodig heeft

Bij loopbaancoaching krijgt iemand de aandacht die hij of zij op dat moment nodig heeft, langer aanmodderen maakt de situatie alleen maar erger. Twijfel je of je nog wel geschikt bent voor de functie die je nu uitvoert, dan kun je een functie geschiktheidstest doen. Hier wordt tevens gekeken of je ambities nog binnen het bedrijf liggen, of misschien wel bij een functie buiten het bedrijf. Met de test krijg je een heel goed inzicht met wat je nu echt leuk vind om te doen, en wat je ambities zijn. Maar ook je kwaliteiten komen naar boven, zodat je een goed beeld hebt waar je op zijn plaats bent. Een persoonlijkheidstest maakt dat je een unieke combinatie hebt van goed onderbouwde informatie. 

Het is nooit fijn als je als werknemer zo op je tenen loopt, of het idee hebt dat je het werk niet meer aankan dat je daardoor in een traject terecht komt waardoor je maandenlang thuis zit en niet lekker in je vel zit. Voor de werkgever komen er hoge kosten bij kijken, het is dus voor beide partijen beter als je het niet zover laat komen. De werkgever zit niet te wachten op hoge kosten, de werknemer vind het niet fijn als deze met lood in zijn schoenen naar het werk moet gaan om weer een dag zich niet fijn te voelen. Bij de overstap.nl ben je op de goede plaats, om deze problemen voor te zijn en het voor beide partijen weer aangenaam te maken voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *