29 november 2021

Tips voor een zorgvuldige rittenregistratie

2 min read

Wist je dat je je privé auto ook zakelijk kan gebruiken? Zo ben je milieubewuster bezig en heb je geen twee auto’s, een voor zakelijk en een voor privégebruik. Echter is het wel enorm belangrijk om een zorgvuldig rittenregistratie bij te houden om onderscheid te maken tussen privegebruik en zakelijk gebruik. Wanneer je nauwkeurig je rittenregistratie bijhoudt kan je je zakelijk gebruik aftrekken van je winst. Hou wel bij dat je jaarlijks niet meer dan 500 kilometer rijdt anders betaal je de bijtelling. 

Het registreren van je ritten

De meest makkelijke manier om je ritten te registreren is via een app op je mobiele telefoon, zorg er wel voor dat de app aan de eisen van de Belastingdienst voldoet. Dat betekend dat onderstaande punten vermeld moeten worden in de app:

  1. Aantal kilometers
  2. Datum en dag
  3. Tijd
  4. Plaats

Daarnaast is het ook mogelijk om je ritten bij te houden via een GPS systeem of een ingebouwd rittenregistratiesysteem. 

Waar moet je je aan houden bij het registreren van je rit?

Vaak denkt men dat je ritten bijhouden hetzelfde is als je administratie bijhouden. Echter is het een totaal ander iets. Je moet namelijk echt onderscheid maken welke rit echt zakelijk is en welke voor prive gebruik. De eerdere bijtelling die benoemd werd wordt op jaarbasis geschreven, hou daar ook rekening mee. 

Hou je ritten nauwkeurig bij

Niet alle rittenregistraties worden dagelijks door de Belastingdienst gecheckt, maar eens in de zoveel tijd wordt er steekproefsgewijs wel gecontroleerd. Het is daarom enorm belangrijk dat je alles goed nauwkeurig en zorgvuldig bijhoudt. Mocht je worden gecheckt kan je zo alles verklaren en is alles in orde. 

Bron: www.europetrack.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *