Geen categorie

Smelt je weg in huis? Geniet dan van je tuin!

Een tuin is in deze lange hittegolf zeker geen overboden luxe! Met deze zomerse temperaturen is het heerlijk om even naar buiten te kunnen vluchten. Of het nou is voor een ontbijtje in de ochtendzon, of om ‘s middags een goed boek te lezen in de hangmat in de schaduw. Waar we binnen alleen maar wegsmelten, kan je buiten verkoeling zoeken in het water of genieten van af en toe een fris windje. Je kunt je eigen tuin op allerlei manieren gebruiken. Afhankelijk van wat je met je tuin wil bereiken kan je hem naar eigen smaak inrichten. Dan is het alleen nog een kwestie van genieten!

Maak een plan

Voor je uitgebreid kan genieten van je nieuwe tuin, is het belangrijk om een plan van aanpak te maken. Bedenk eens wat je wil. Wil je de natuur haar gang laten gaan of zit je liever op een strak terras van tegels? Ben je een natuurmens, dan kan je het beste gaan voor een zeer gevarieerde tuin. Met allerlei verschillende bloemen en planten trekt je tuin veel verschillende insecten aan. Dit kan erg mooi zijn, denk aan verschillende prachtige vlinders die je tuin zullen bezoeken, maar het is ook erg nuttig. Het zorgt ervoor dat tuin in balans blijft en er bijvoorbeeld geen plagen van één bepaalde soort ontstaan. Daarnaast hoeft een natuurtuin niet eens veel tijd te kosten: immers laat je een groot deel over aan de natuur zelf. Heb je echt totaal geen groene vingers? Dan is een simpel grasveld of tegels een makkelijke optie. Ben je een echte zonaanbidder, dan heb je op die manier ook genoeg plek om een lekkere ligstoel of hangmat neer te zetten. Heb je liever wel wat schaduw, kijk dan goed op welke kant je tuin ligt. Plaats op verschillende plekken bomen, zodat je elk moment van de dag ergens schaduw kan vinden.

En voer het uit

Heb je eenmaal bedacht wat je allemaal uit je tuin wil halen, is het natuurlijk zo ver dat je dan ook echt kan beginnen! Zorg dat je al het materiaal in huis hebt wat je nodig hebt. Denk hierbij aan gereedschap, zaden en planten. Ook moet je voldoende tuingrond kopen. Hiermee kan je bijvoorbeeld een stuk voor je terras verhogen, waardoor je een speelse uitstraling creëert. Lukt het je niet allemaal alleen? Twijfel dan niet om hulp in te schakelen, met een mooie tuin kan je nog jaren verder!