Geen categorie

Relatiegeschenken met effect

Je hebt vast en zeker wel eens met relatiegeschenken met logo gewerkt. Of het in elk geval overwogen. Een relatiegeschenk is een attentie voor iemand anders, maar eigenlijk ook een reclamemiddel. Je geeft er een signaal en een indruk mee af. Bovendien is het het enige reclamemiddel waar mensen écht op zitten te wachten, waar ze echt blij van worden. Maar om een goede indruk af te geven, onthouden te worden en om mensen blij te maken, moet het relatiegeschenk wel effectief zijn.
 
Ken je doelgroep
De ontvanger moet iets aan het geschenk hebben. Een geschenk waar je eigenlijk niets mee kan, wordt vaak al snel in een la of zelf in de prullenbak gedaan. Zonde. Om een bruikbaar en dus effectief relatiegeschenk te verzorgen, is het handig te kijken naar de doelgroep. Waar houdt hij of zij van? Waar komt hij of zij vandaan? Waarschijnlijk zal het meeste wat je verstuurt binnen Nederland zijn, dan is het handig om te weten dat het bijvoorbeeld vaak regenachtig is. Daar kun je op inspelen! Een paraplu bedrukken is bijvoorbeeld altijd een handig geschenk. Dit is meestal een zakelijk en wat luxer geschenk. Een paraplu valt op en daarmee wordt je logo dus veel gezien.
 
The sunny side
Natuurlijk moet je het ook eens van de zonnige kant bekijken. Voor de zomer is het juist leuk en positief om bijvoorbeeld zonnebrillen te bedrukken, of strandspullen voor op vakantie. Houdt hij of zij wel van een drankje? Dan is misschien een bierkistje of fles wijn leuk om te geven. Dat is iets wat niet seizoensgebonden is en onafhankelijk is van het weer. Wel zo handig, zo is het altijd effectief! Voor dit soort relatiegeschenken is het uiteraard belangrijk de doelgroep goed te kennen. Waar houden zij van? Een geschenk dat totaal niet past bij de ontvanger werkt averechts. Het is het meer dan waard om je te verdiepen in je doelgroep om zo tot iets effectiefs te komen!