Koers
Zakelijk

Prijsafspraken met Bitcoins

Wanneer je verhandelt met prijsafspraken heb je te maken met Bitcoin futures. Tegen een vooraf gestelde prijs verkoop je de Bitcoin in de toekomst, deze prijs is door beide partijen afgesproken en vastgelegd. Bitcoin termijncontracten kunnen het beste worden verhandeld met een Nederlands handelsplatform als Deribit in Amsterdam, op Bestebank kun je hierover ook informatie vinden. De werking is eenvoudig van het verhandelen, denk je dat de Bitcoin stijgt dan koop je een long positie. Bij elke punt stijging maak je winst. Denk je dat de koers daalt dan koop je een short positie. Hierbij maak je winst als de prijs daalt.

Bank

Hoeveel winst maak je?

De hefboom die je gebruikt en de contractgrootte bepaald hoeveel winst je kunt maken. Met een hefboom handelen kan zeer winstgevend zijn, maar gaat het verkeerd dan kun je er ook meer dan je inzet mee verliezen. Bestebank raadt ook aan hiermee niet aan de slag te gaan als je een beginner bent. Ervaren handelaars dekken er in de regel positief mee af, met een kleine investering kun je een grote winst behalen als je weet hoe het werkt en hoe je ermee om moet gaan.

Bitcoin

De prijs van de Bitcoin stabiliseren

Wordt de markt van de Bitcoin meer waard en de koers meer stabiel, zal dit een doorslaggevende rol gaan hebben voor de professionele belegger. De koers zal minder stijgen en dalen in waarde dan nu het geval is, tijd dus om de markt te richten op nieuwe klanten en het ontwikkelen van nieuwe diensten. Bedrijven en andere instellingen zullen meer vertrouwen krijgen in de Bitcoin, en steeds vaker instappen.