cursus management
Geen categorie

Personeel meer managementkennis bijbrengen door bijscholing

De wereld verandert snel en daarmee ook de kennis die er is. De kennis van mensen is vandaag de dag groter dan ooit. Er is tegenwoordig enorm veel mogelijk in welk vakgebied dan ook. Zonde om hier niets mee te doen, omdat achterblijven met kennis niet meer kan. Hoe kun je nou als werknemer of werkgever ervoor zorgen dat de kennis op niveau blijft van jou en je personeel? Of je je nu wil omscholen, een andere weg in wil slaan met je carrière of je bent op zoek naar coaching, er is voor iedereen die meer over zichzelf wil leren en zijn of haar kennis wil vergroten een oplossing.

Coach of trainer

Coaching of trainingen worden door verschillende bedrijven gegeven, zo’n bedrijf is bijvoorbeeld Novicum. Trainers en coaches leveren maatwerk trainingen op basis van de situatie, de doelstelling en de cultuur van het bedrijf. Zo worden de trainingen altijd aangepast aan het bedrijf en zal dit ook het meest realistisch en effectief zijn. Een coach kan door middel van effectieve coaching bijdragen aan het vinden van de juiste carrière van een persoon. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze niet op de juiste plek zitten binnen een organisatie of de werkzaamheden die ze doen. Ze zoeken iets anders, maar vinden het lastig om de juiste baan te vinden die echt bij hen past. Een trainer kan iemand of een groep mensen trainingen geven om meer kennis op te laten doen. Dit kunnen bijvoorbeeld managementtrainingen zijn of salestrainingen. Ook wanneer je de stap neemt om bij een andere organisatie te gaan werken, kan het handig zijn om een sollicitatietraining te doen, waarin je leert wat je sterke en te verbeteren punten zijn.

Trainingen

Verschillende trainingen die je zou kunnen volgen om je kennis op te schroeven en uiteindelijk meer taken kunt uitvoeren binnen je huidige functie of zelfs door kunt groeien naar de functie die je ambieert, zijn er behoorlijk wat. Voor iedereen die meer wil leren over juist communiceren of leiderschap een juiste training dus. Salestrainingen zijn voornamelijk training over het verbeteren van je gesprekstechniek en en hoe je de beste deal kunt sluiten met klanten. Hieronder valt ook het onderhandelen en de manier waarop je echt indruk kan maken. Hierbij komt ook een stukje psychologie kijken. Communicatietrainingen gaan grotendeels over de manier van communiceren tussen gesprekspartners, het pitchen van jezelf of een product/dienst en hoe je verschillende gesprekken zou kunnen voeren.