careeradvisor
Zakelijk

Outplacement: uitstekende oplossing bij vastlopende arbeidsrelatie

Om de meest uiteenlopende redenen kan het gebeuren dat de relatie tussen jou als werknemer met jouw leidinggevende niet meer zo goed is als deze ooit geweest is. Weliswaar ben je nog in het bezit van een vast contract, maar toch: je voelt aan dat het vroeg of laat wel tot een breuk gaat komen. Zeker als er sprake is van een arbeidsconflict lijkt een breuk onafwendbaar te worden. Zo’n breuk kan natuurlijk ook gebeuren als je om welke reden dan ook niet meer per se nodig bent bij een bedrijf. Een herstructurering, een fusie en een bezuinigingsactie kunnen daaraan ten grondslag liggen. Hoe het ook zij, als je het bedrijf dient te verlaten terwijl je een contract voor onbepaalde tijd hebt, dan dient de werkgever je te compenseren. Dit gebeurt vaak in de vorm van een geldbedrag of een outplacement traject. Dit traject wordt betaald door je huidige werkgever en je besteedt hier je tijd aan tijdens werktijd. Om je een beter beeld te geven wat outplacement is: hieronder lees je waaruit zo’n traject bestaat. 

careeradvisor

Een outplacement traject bestaat uit deze stappen

Doorgaans bestaat een outplacement traject, als je dit althans volledig doorloopt, uit de volgende fasen:

  • Vaak begint het met een stukje ontslagverwerking, oftewel het verwerken en het accepteren van het feit dat je je vaste baan kwijtraakt. 
  • Je doet onderzoek naar je eigen kwaliteiten, vaardigheden en tekortkomingen. Zeker als je lang op dezelfde plek hebt gewerkt is het nuttig om dit weer eens te doen.
  • Verrijkt met tips en adviezen van het outplacement bureau ga je vervolgens daadwerkelijk solliciteren naar een nieuwe baan. Deze tips en adviezen hebben betrekking op bijvoorbeeld je CV, je sollicitatiebrieven en de sollicitatiegesprekken zelf. Ook bij het zoeken, filteren en selecteren van vacatures kun je hulp krijgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *