Geen categorie,  Vervoer

Op zoek gegaan naar een nieuwe tweewieler

In de afgelopen weken hebben we vooral meer tijd thuis gezeten in vergelijking met de voorgaande jaren. Er zijn een aantal maatregelen getroffen waar wij ons aan hebben moeten houden. We werden geadviseerd om meer thuis te blijven en om zoveel mogelijk contact te vermijden. Het was een relatief saaie zomer waarbij we geen feestjes en geen festivals hebben gehad. Vooral met het warme weer was het soms wel lastig om ons te houden aan de getroffen maatregelen. Zelf ben ik ook iemand die liever buiten is dan binnen zit. Gelukkig was er nog wel de mogelijkheid dat we onze dagelijkse dingen konden doen en naar buiten konden gaan om te sporten. Ik ben een groot sport liefhebber en daarom baalde ik ook enorm dat de sportscholen tijdelijk werden gesloten. Toch ging ik niet bij de pakken neerzitten, maar ben ik juist gaan kijken naar andere mogelijkheden. Ik ben bijna iedere dag een groot stuk gaan hardlopen en ik heb een aantal groepslessen gevolgd in de buitenlucht. Het is namelijk erg belangrijk dat je iedere dag minimaal een half uur aan het bewegen bent.

Op zoek naar een fiets

Hoewel ik erg van hardlopen houd, ben ik ook een liefhebber van fietsen. Echter had mijn fiets het begeven en was deze nodig toe aan vervanging. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe fiets, zodat ik ook vaak een aantal kilometer kon gaan fietsen. Ik wilde niet perse een nieuwe fiets uit de winkel, want deze zijn redelijk prijzig. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar goedkope fietsen, want dat paste beter bij mijn budget. Ik wilde wel een fiets van een goede kwaliteit die zeker nog een aantal jaar mee zou kunnen gaan. Tijdens het zoeken ben ik terecht gekomen op refurbished fietsen die volledig zijn opgeknapt. De fietsen zagen er erg goed uit en waren voor mij wat betreft de prijs ook veel interessanter.

Ook nog goed voor het milieu

Naast dat de refurbished fietsen interessanter waren gezien mijn budget, was het ook een goede keuze met het oog op het milieu. Het is een duurzaam proces waarbij oude en kapotte fietsen worden gerenoveerd. Op die manier staan er minder fietsen op straat te verloederen en worden er minder fietsen naar de schroothoop gebracht. Het was een extra reden dat ervoor zorgde dat ik snel een beslissing heb kunnen maken. Toen de fiets eenmaal was afgeleverd, ben ik gelijk een groot stuk gaan fietsen en dat ging erg goed. Nu kan ik weer heerlijk in de buitenlucht een aantal kilometers gaan maken!