22 januari 2022

Ontwerptips voor wanneer je begint met een badkamer renovatie

2 min read

Badkamers doen veel om waarde toe te voegen en aantrekkelijk te zijn voor je huis. Door functie te combineren met stijl en enkele tijdloze ontwerpen, wordt je renovatie een duurzame investering. Daarom vindt je in dit artikel een aantal tips die je kunnen helpen met het renoveren van je badkamer. Lees gerust verder voor meer informatie.

Ontwerp voor twee, maar houd het persoonlijk

Badkamers worden meestal door twee personen gebruikt, soms tegelijkertijd, waardoor de indeling essentieel is. Dat betekent meestal een ruime plattegrond en veel opbergruimte. Sommige ontwerpen hebben een groot aanrecht met twee wastafels en spiegelkasten aan weerszijden. Dat zorgt weliswaar voor een opvallend uitgebalanceerde look, maar past het bij je behoeften? Als je de enige bent die de badkamer gebruikt, of je denkt niet dat twee mensen er tegelijk gebruik van zullen maken, dan zal een grote enkele gootsteen in het midden van een ruim aanrecht ook werken. Elke persoon die de badkamer gebruikt, heeft zijn eigen behoeften en routine. Ontwerpen rond die behoeften garandeert de juiste lay-out die past bij je behoeften en dagelijkse levensstijl.

Voeg wat tijdloze elementen toe

Als je uiteindelijk van plan bent om te renoveren zijn er een paar tijdloze functies voor beide behoeften. Grote inloopdouches maken bijvoorbeeld goed gebruik van de ruimte en geven een spa-achtig gevoel. Ze kunnen gemakkelijk door elke leeftijdsgroep worden gebruikt en worden aangepast met glazen wanden, regendruppel douchekoppen of bankjes in de douche. Verwarmde vloeren en op maat gemaakte kasten zijn andere luxe toevoegingen die nooit uit de mode raken. Hoewel verf gemakkelijk kan worden gewijzigd, worden dit soort ontwerpen toegevoegd om lang mee te gaan.

Bespaar niet, maar let op het budget

Er zijn een aantal dingen waar je in het leven op kunt besparen, maar de renovatie van je badkamer is dat niet. Veelal wordt aangehouden dat de renovatie van je badkamer nooit meer dan 15% van de aankoopwaarde van je huis moet zijn. Zo kan je er nog steeds winst op maken. Als je van plan bent te besparen op je badkamer, dan kan je makkelijk en goedkoop bij de ventilatieshop een spirobuis 45 graden halen of zelfs je gehele badkamerventilator. Naast de ventilatie zijn er ook andere winkels waar je goedkoop spullen voor de badkamer haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *