Geen categorie

Nieuwe hobby\\’s in coronatijd

Het afgelopen jaar was zeker een bewogen jaar met alles wat er gebeurde rondom de coronacrisis, maar tegelijkertijd is het hierdoor wat saai geweest. De tijd ging ontzettend langzaam en elke dag leek vrijwel hetzelfde doordat je thuis zit met weinig te doen, niet naar buiten kan en geen andere mensen kunt zien. Meer dan ooit waren we op onszelf aangewezen, en als je elke dag slecht nieuws hoor over nieuwe besmettingen is het al snel verleidelijk om al die dagen in bed door te brengen. Het is even zwaar geweest, maar het einde is bijna in zicht, wat betekent dat we nog even het meeste uit de situatie moeten halen. Thuiswerken kan vermoeiend zijn maar het betekent ook minder reistijd, en nu we ook 's avonds weinig te doen hebben is dat een prachtige kans om je tijd te benutten met het oppakken van een nieuwe hobby. We zetten hier wat leuke ideeen op een rij!

Beweging en sport

In deze tijden is het extra belangrijk dat we in beweging blijven, én dat we buiten komen zo nu en dan. Dit is goed voor de gezondheid en de weerstand, wat we nu allemaal extra goed kunnen gebruiken, en het zijn allebei dingen die je al snel vergeet als je in je eigen bubbel thuis leeft. Verzin dus iets wat je bezig houdt waarmee je ook meteen deze puntjes meepakt. Je kunt buiten lekker gaan wandelen, maar ook een fiets om lekker op te crossen kan een heerlijke manier zijn om nieuwe landschappen in eigen land te ontdekken en tegelijkertijd wat beweging te krijgen. Of misschien is een skateboard of een paar skeelers voor jou wel de leukste manier om beweging en wat frisse lucht te krijgen. Experimenteer er op los en uiteindelijk zul je iets vinden wat het makkelijker maakt om hier elke dag mee bezig te zijn!

Ga creatief aan de slag

Iets anders wat ons gezond houdt in saaie tijden zoals deze is om creatief aan de slag te gaan. Zo hou je je hersens in beweging, blijf je beter alert, en blijf je dichterbij jezelf, je gevoel, en wat je nodig hebt. Een mooie hobby om op te pakken in deze tijd is bijvoorbeeld fotograferen. Zeker nu het mooi weer wordt is een fotocamera een mooie manier om buiten op avontuur te gaan, mooie nieuwe plekjes te ontdekken, en zo meteen door creatief te zijn te kunnen ontladen. Er zijn allerlei verschillende soorten camera's: een digitale camera, een compactcamera voor als je deze mee wil nemen op avontuur, een uitgebreide systeemcamera voor de ervaren fotograaf of bijvoorbeeld een instant camera waarmee je meteen je mooie foto's thuis aan de muur kunt hangen. De opties zijn eindeloos, er is voor iedereen wel een manier van fotograferen die goed bij ze past, dus experimenteer erop los en jij vermaakt je wel in deze tijden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *