Zakelijk

Moderne ziektes: Burn-out

Altijd maar door en altijd maar presteren. Er wordt steeds meer van werknemers gevraagd en dat eist steeds vaker zijn tol. In onze maandelijkse blogs waarin we de nieuwe ziektes van deze periode bespreken zijn we na SARS en het Carona-virus dit keer uitgekomen bij een heel ander soort ziekte: de burn-out.

Wat is een burn-out?

De naam burn-out verklapt eigenlijk al wat de ziekte is. Iemand met een burn out is volledig opgebrand. Een mens heeft, zeker in deze periode van social media en internet, elke dag enorm veel prikkels te verwerken. Iemand met een burn-out heeft een lange periode te veel van zijn lichaam geëist op mentaal en fysiek vlak. Voor iemand met een burn-out is daarna elke prikkel er één te veel. Het lichaam heeft geen energie meer. Opvallend is dat een burn-out vooral onder jeugd en startende werknemers veel opduikt. Een veel besproken publieke opinie is dat de burn-out onder jongeren te maken heeft met het vele drugs gebruik van deze jeugd tot 30 jaar. Men werkt door de week 40 uur of meer zoals vele generaties voor hen ook deden maar in plaats van tot rust komen in het weekend put de huidige generatie hun lichaam in het weekend verder uit door drugs gebruik.

Is er een leven na een burn-out?

Een veelgestelde vraag is hoe men na een burn-out weer wordt opgenomen in de maatschappij. Hoe kan iemand zonder energie dit energie level weer dusdanig opbouwen dat zij een toevoeging kunnen zijn voor een bedrijf. Om dit mogelijk te maken is een hele bedrijfstak opgericht. Google bijvoorbeeld maar een op Re-integratie Hoofddorp en je vindt genoeg resultaten over manieren waarop iemand kan re-integreren in de omgeving van onze hoofdstad. Ben jij of ken jij iemand die nu of ooit geveld is door een burn-out? Rust goed uit, luister naar je zelf en naar je lichaam en bedenk dat alles goed komt!