ontslagen worden
Geen categorie

Mag iemand zomaar ontslagen worden?

Ongeacht welke reden dan ook. Mag iemand ontslagen worden en zo ja wanneer is het rechtsgeldig? Een werkgever heeft nooit het recht om iemand zomaar te ontslaan zonder reden. Vaak wordt er gedacht aan het niet goed verrichten van de werkzaamheden dat dit een geldige reden is. Maar daar is niets van waar! Sterker nog, hiervoor zal eerst een officiële waarschuwing voor gegeven moeten worden.

Ruzie of wellicht een ander probleem kan ervoor zorgen dat er irritaties op de werkvloer is. Hier zit niemand op te wachten natuurlijk. Helemaal wanneer je merkt dat de rest van het personeel hier hinder van heeft. Wanneer een ruzie escaleert op de werkvloer is het vaak verstandiger om het contract te ontbinden. Je zou dit in overleg kunnen doen met jouw personeel. Mocht jouw personeel hier geen akkoord voor geven, dan zal je het hogerop kunnen zoeken. Denk hierbij aan het inschakelen van een kantonrechter. Let hier wel goed bij op dat jouw reden ook daadwerkelijk gegrond moet zijn!

ontslagen worden

Kan je zomaar ontslagen worden?

Nu rest natuurlijk nog wel de vraag of dat je zomaar ontslagen mag worden? In feite kan je op staande voet ontslagen worden wanneer er sprake is van diefstal of fraude. In dat geval heb je ook geen recht op een uitkering of loon vanaf de dag dat dit is geconstateerd. Over het algemeen zal een ontbinding altijd plaatsvinden tussen jouw werkgever en jezelf, maar ook via de kantonrechter is de mogelijkheid er.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *