Zakelijk

Je presentatie voorbereiden met hulpprogramma’s

Je wilt een presentatie voorbereiden, maar je weet niet wat het makkelijkste en handigste hulpprogramma is. Tja, dit is erg lastig inderdaad want er zijn verschillende presentatie programma’s waaruit je kan kiezen. In dit artikel worden twee van de populairste programma’s beschreven die je kunnen helpen met het voorbereiden van jouw presentatie, zodat je presentatie als een rots wordt neer gezet en je publiek duidelijkheid heeft en betrokken bij je verhaal blijft.

Welke hulpprogramma’s zijn handig?

Er zijn veel verschillende programma’s waarmee je een presentatie mee kan versterken. Twee van de populairste programma’s die je kunnen helpen met het maken van een presentatie zijn powerpoint en prezi. Powerpoint is het meest gebruikte programma als het over presentaties gaat. Dit programma is makkelijk te gebruiken, als je het programma opent kan je meteen van start met het maken van je powerpoint met de standaard indeling die het programma voor je klaar heeft staan. Je kan ook verschillende indelingen en sjablonen kiezen om een gestructureerde powerpoint te maken, handig dus! Prezi is ook een geliefd programma als het om een presentatie ondersteunen gaat. In dit programma kan je een leuke presentatie maken waarvan je van bolletje naar bolletje springt. Dit geeft een leuk en betrokken effect. Je hebt namelijk na elk punt een beweging om naar te kijken. 

Powerpoint cursus

Voor powerpoint heb je ook een cursus voor degene die alle geheimen en trucs van powerpoint te weten wilt komen, hoe je het kan gebruiken en wat elke presentatie tool doet om jou powerpoint beter en mooier te maken. Een powerpoint cursus kan je aanvragen op jouw eigen niveau, zodat je niet te moeilijk of te makkelijk begint aan de cursus. Bij een cursus powerpoint leer je de volgende punten:

  •  Slides met indruk maken
  • Fijne animaties
  • Efficiënt werken (tijdbesparing)
  • Nieuwste functies 
  • Werken met video’s 
  • Werken met afbeeldingen en indelingen

Als je nog helemaal niks weet over powerpoint is een cursus volgen best handig om te doen.

Je leert al snel door de experts die je helpen en lesgeven.

Hulpprogramma Prezi

Prezi is een heel handig programma waar je leuke effecten mee kan creëren om je publiek betrokken bij jouw presentatie te houden. Een prezi maken is niet moeilijk en erg leuk doordat je veel grappige bewegingen en animaties kan gebruiken. In prezi kan je ook sjablonen gebruiken van anderen die ook een prezi hebben gemaakt. Deze indeling kan je dan weer gebruiken voor jou eigen prezi. Dit in dit programma gaan de slides niet zoals in powerpoint netjes na elkaar, maar er gebeurt iets anders. In de indeling kan je een soort route afleggen door de slides heen. Dit zorgt voor een leuk effect. Het effect kan je pas echt ervaren en waarderen als je bezig bent met bewerken en het resultaat ervan ziet. Een prezi maken doe je online waar jouw vooruitgang die je hebt geboekt automatisch op je account wordt opgeslagen. De volgende keer als je weer inlogt klik je op het bestand waar je prezi in gemaakt is en je kan meteen weer beginnen met bewerken.