29 november 2021

Is jouw inbraakbeveiliging goed geregeld?

3 min read

Het hebben van een goede inbraakbeveiliging is van groot belang. Het maakt daarbij niet uit of het om een woning gaat, om een bedrijfspand of een openbaar gebouw – je wilt inbrekers gewoon nooit de kans geven om weg te komen met hun daad. Natuurlijk kan inbraakbeveiliging niet alles voorkomen, hoe goed je alles ook op orde hebt. Maar je kunt hiermee de kans dat er ingebroken wordt wel sterk verkleinen en er bovendien voor zorgen dat de kans een stuk groter is dat deze personen in de kraag gevat worden. Dat geeft natuurlijk een goed gevoel!

Hoe helpt inbraakbeveiliging?

Mensen met slechte intenties zoeken altijd de gemakkelijkste weg om iets te doen, dat is eigenlijk ook heel logisch. Dat betekent dat inbrekers de voorkeur zullen geven aan panden waar geen inbraakbeveiliging aanwezig is. Zonder beveiliging is de kans van slagen voor hen immers een stuk groter en dat vinden zij wel zo prettig! Natuurlijk zijn er altijd de optimisten die toch hun slag proberen te slaan, dat zie je bij musea, banken en geldtransporten bijvoorbeeld ook. De beveiliging kan nog zo goed op orde zijn, als ze denken dat er veel gehaald kan worden, zal er alsnog door sommigen een poging gedaan worden. In dat geval helpt de inbraakbeveiliging met het waarschuwen van politie of een beveiligingsbureau. Doordat zij gealarmeerd worden, zijn ze snel ter plaatse en is de kans groot dat de inbrekers nog in de kraag gevat kunnen worden. Lukt dit niet, dan heb je altijd nog camerabeelden die kunnen helpen met de opsporing. De functie is dus eigenlijk drievoudig:

  • het afschrikken van mensen met slechte intenties
  • het zo snel mogelijk alarmeren van politie of een andere instantie
  • bewijsmateriaal verzamelen voor opsporing of berechting

Reden genoeg dus om met inbraakbeveiliging aan de slag te gaan, zo zorg je ervoor dat jouw spullen veilig zijn en dat de kans zo klein mogelijk wordt dat er ingebroken wordt en dat er veel buit gemaakt wordt bij een inbraak.

Welke panden?

Soms hebben mensen het idee dat inbraakbeveiliging alleen iets is voor panden waar dure spullen te halen vallen. Zoals banken, musea, juweliers en andere winkels. Maar eigenlijk is het iets waar iedereen van gebruik zou moeten maken, ook als je niet veel spullen van waarde hebt. Een beveiligingssysteem heeft namelijk een groot afschrikwekkend effect. Het voorkomt vaak dat er ingebroken wordt en als dit toch gebeurt, maken inbrekers zich het liefst zo snel mogelijk uit de voeten. Ze willen immers niet gepakt worden. Inbraakbeveiliging beschermt dus niet alleen jouw spullen, het beschermt ook jouzelf. Je hoeft op deze manier niet bang te zijn dat jij in jouw huis met een inbreker te maken krijgt. Een beveiligingssysteem is daarom eigenlijk voor ieder pand een goed idee, voor winkels, woningen, kantoren en ook voor openbare gebouwen, zoals gemeentehuizen of bibliotheken. Overweeg jij de aanschaf van een beveiligingssysteem? Dan is het aan te raden contact op te nemen met de mensen van Van de Fliert inbraakbeveiliging. Zij hebben veel ervaring met het beveiligen van zeer diverse panden en terreinen en kunnen jou dan ook zeker helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *