22 januari 2022

Is het uitbesteden van social media management de kosten waard?

2 min read

Als je een bedrijf runt, heb je  waarschijnlijk geen tijd om al die sociale netwerken zelf te beheren. Sterker nog, je hebt waarschijnlijk niet eens tijd om zelfs maar één kanaal te beheren. Dus, moet je het zelf proberen te beheren of moet je social media beheer uitbesteden?

Wel of niet uitbesteden je social media beheer

Veel bedrijven kiezen voor de doe-het-zelf werkwijze. Dat zou absoluut geschikt zijn, als het niet zo slecht werd uitgevoerd. Het komt namelijk vaak voor dat bedrijven de social media marketing benaderen met een paar fouten. Ze zullen alleen beslissen over het plaatsen van nieuws op sociale platforms wanneer ze de tijd hebben, wat meestal tijdens werkuren is.

Dit is om vele redenen verkeerd, een daarvan is het feit dat het meeste sociale verkeer buiten kantooruren binnenkomt. Ze zullen alleen posten wat ze willen verkopen. Sociale media gaat niet over verkoop, maar eerder over het bouwen van een sterk communicatie- en feedback systeem dat kan leiden tot verkoop, als het correct wordt gedaan. De waarheid is dat niemand je sociale mediamarketing beter kan uitvoeren dan jijzelf. Maar de vraag die je jezelf moet stellen is kun je dat? Kun je dat echt? Volgens onderzoek kan het beheer van een enkel sociaal platform voor een middelgroot bedrijf ongeveer 32 uur per maand duren. Dit is hier de enige drijfveer om iets uit te besteden. Om bepaalde delen van je bedrijf te delegeren om een groter doel te bereiken, een doel dat je bedrijf, op de lange termijn ten goede zou komen. De doelen van succesvolle social media marketing zijn onder te verdelen in drie aparte categorieën:

Merk impressie: het ding dat uw merk ‘eruit laat springen’.

Merkreputatie: weten hoe ver uw merk reikt in het oog van het publiek.

Vertrouwens ontwikkeling: Het creëren van positieve feedback, een productieve verbinding met je publiek.

Het uitbesteden van je beheer van sociale media kan je dichter bij deze doelen brengen.

Bron: de social studio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *