Zakelijk

Interessante beroepen in de scheepvaart

Scheepvaart is van alle tijden. Vroeger voeren ze met schepen de hele wereld over om nieuwe gebieden te ontdekken, nu worden er allerlei goederen mee vervoerd en is de cruise-industrie ook booming. Maar er bestaan meer beroepen in de scheepvaart dan werken als service agent op een cruiseboot of als kapitein. Zo zijn er natuurlijk ook monteurs nodig en nog meer mensen om het tot een veilige en voorspoedige vaart te laten komen.

Scheepselektromonteur

Jij bent onmisbaar als er iets mis is aan boord qua techniek. Op grote vracht- en cruiseschepen zijn er altijd technici aanwezig en op privé pleziervaart boten vaak ook. Jij bent dus altijd nodig! Je voert onderhoud en reparaties uit en je installeert de nieuwste technische snufjes om de boot nog veiliger en beter te maken. Ook als er een storing is, komt de bemanning of de eigenaar als eerste naar jou toe. Jij lost dit dan weer op, zodat de vaart verder veilig kan verlopen!

Maritiem officier

Om maritiem officier te worden, moet je wel enige tijd op school doorstaan en heel wat kennis en informatie tot je nemen. Je werkt meestal op grote schepen en je hebt veel kennis over onderhoud, navigatie, leidinggeven, werkveiligheid en techniek. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor de bemanning en de veiligheid aan boord van alles en iedereen, maar je wordt ook geacht genoeg kennis te hebben van de techniek aan boord. Overigens ben je als maritiem officier, net zoals met alle beroepen op een zeevarend schip, ook verplicht om een STCW training te volgen en dit succesvol af te ronden.

Matroos binnenvaart

Als matroos ben je eigenlijk een all-rounder op een schip! Je helpt de stuurman met verschillende taken en je zorgt er voor dat het schip veilig zijn weg kan vervolgen. Daarnaast help je ook vaak de scheepselektromonteur of de werktuigbouwkundige met ondersteunende taken. Heel veelzijdig dus!

Meer informatie kun je vinden op de website van FMTC Safety.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *