Zakelijk

Hoe werk je als team efficiënt samen?

Het kan soms best lastig zijn om als team op een efficiënte manier samen te werken. Iedereen heeft andere ideeën, maar ook een andere werkwijze. Hierdoor ontstaan er al gauw conflicten. Hoe zorg je ervoor dat je als team op een efficiënte manier samenwerkt? Je leest het hieronder.

Creëer duidelijkheid

Allereerst is het belangrijk dat je duidelijke doelen opstelt. Ieder teamlid dient hetzelfde doel voor ogen te hebben en gemotiveerd zijn om deze te bereiken. Wees ook duidelijk in wie wat precies gaat doen, zodat daar geen conflicten over kunnen ontstaan. Schrijf de doelen op en maak deze inzichtelijk voor het hele team, zodat er altijd op teruggevallen kan worden.

Wees open in de communicatie

Zorg ervoor dat je een toegankelijke houding aanneemt. Je wilt natuurlijk dat alles bespreekbaar gemaakt kan worden, zodat eventuele problemen snel opgelost worden. Moedig het team aan om open te blijven communiceren. Zo kom je een stapje dichter bij je doelen. Door elkaar bovendien feedback te geven, word je gezamenlijk beter en sterker.

Werk met een retrospective

Heb je al eens van een retrospective gehoord? Ook dit is een handige tool om als team efficiënter te werk te gaan. Tijdens een retrospective sta je stil bij hoe je tijdens een project of een bepaalde periode hebt samengewerkt. Je kijkt als het ware terug op hoe alles gegaan is en komt met verbeterpunten, zodat het de volgende keer soepeler zal verlopen. 

Bepaal van tevoren het doel van de retrospective; deze kan iedere keer verschillend zijn. Ook kun je zelf bepalen hoe vaak je er eentje wilt organiseren. Denk bijvoorbeeld aan 4 keer per jaar, maandelijks, of na ieder project.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Klik hier

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *