22 januari 2022

Hoe versier je een kamer in een landelijke stijl

2 min read

Of je nu echt op een landelijke  woont of midden in een bruisende stad woont, je kunt de gezellige elementen van de landelijke stijl of landelijke waarderen. Landelijke stijl betekent het ontwerpen van een ruimte die comfortabel, functioneel, schoon en uitnodigend is. Voor mij geeft de landelijke stijl je zin om een ​​enorme maaltijd te koken voor verzamelde vrienden en familie, en dan gezellig samen te zijn voor een stenen open haard, gewikkeld in een hand gebreide deken. En wie wil dat nou niet? Ontwerpers delen de oorsprong van het landelijke ontwerp, evenals tips om een ​​huis in landelijke stijl tot leven te brengen.

Oorsprong

In de 18e eeuw vonden landelijke en hun weg naar de Verenigde Staten. Gebouwd van hout en met uitgestrekte veranda’s, ze waren grotendeels functioneel en bevatten niet veel van de esthetische elementen die we tegenwoordig associëren met landelijke stijl. Zelfs hun veranda’s waren niet bedoeld om te ontspannen, maar waren eerder een beschutting tegen de buitenlucht en voldoende opslagruimte voor werkuitrusting. Echter zien we deze elementen nu terug komen in de landelijke stijl, maar dan met een comfortabele functie.

Belangrijkste elementen

Toegankelijkheid en functionaliteit zijn van het grootste belang in een huis in landelijke stijl, merken ontwerpers op. Het idee achter een landelijke stijl is dat het een centrale ontmoetingsplaats is voor familie en vrienden om samen te komen, en dus moet elke ruimte met een landelijke -esthetiek hetzelfde doel dienen. Deze stijl van ontwerpen neemt zichzelf niet al te serieus, het is daarom ideaal voor een jong gezin. Functies zoals houten balken aan het plafond, oude deuren of een rustieke eettafel voegen een beetje van die ‘versleten’ charme toe zonder te kitscherig te zijn. Decoreren met vintage stukken, zoals snijplanken, en interessante kunstwerken kunnen ook karakter geven. Ga naar Destijdsch voor meer van dat soort stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *