22 januari 2022

Hoe maak je een appartement schoon na het verhuizen?

2 min read
  • Ontvang een checklist voor het opruimen van een appartement van je verhuurder
  • Repareer alles wat je hebt gebroken of afgebroken voordat je begint met schoonmaken
  • Als je je appartement niet schoonmaakt, brengt je je borg en reputatie in gevaar

De spanning van verhuizen naar een nieuwe plek kan snel verdwijnen als je je realiseert dat je je voormalige appartement moet opruimen. Het schoonmaken van een appartement is misschien niet leuk, maar het is iets dat je wilt plannen en serieus wilt nemen, aangezien niet alleen je borg op het spel staat, maar ook een boete kunt krijgen, evenals een positieve verhuurders referentie voor toekomstige huizen. Het schoonmaken van een appartement hoeft niet moeilijk te zijn als je vooruit plant met een slimme, grondige schoonmaak checklist (Bron: sterkontruimingen).

Volg een inspectieblad voor de verhuizing van een appartement

De meeste verhuurders geven huurders een in-en-uit inspectieblad (schriftelijk) van wat je precies moet schoonmaken om je borg terug te krijgen. Elke huur is anders wat betreft verwachtingen. Sommigen zullen zeggen “professioneel de tapijten reinigen” en anderen zullen je gewoon vragen om te stofzuigen.

Repareer alles wat je hebt beschadigd

Neem voordat je aan je grondige reinigingsproces begint de tijd om dingen als kleine gaatjes in de muur, kapotte jaloezieën, doorgebrande lampen en afgebroken verf te repareren. Het zal je werk een stuk gemakkelijker maken als je begint met opruimen wanneer deze details van tevoren zijn geregeld.

Maak dingen schoon die je normaal niet schoonmaakt

Naast dingen die je waarschijnlijk regelmatig schoonmaakt, wil je ook gebieden schoonmaken die je normaal gesproken niet regelmatig schoonmaakt, zoals ventilatoren, ventilatorbladen, jaloezieën, ramen, verlichtingsarmaturen, plinten en tapijten.

Heb je wat extra geld liggen en heb je geen zin om schoon te maken? dan kan je altijd een ontruimingsbedrijf inhuren om je huis schoon te laten maken. Dit is simpel en makkelijk en zorgt ervoor dat je minder kopzorgen hebt na het verhuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *