22 januari 2022

Hoe kom jij bij je broker terecht?

2 min read

Veel mensen doen het, beleggen van zowel aandelen als crypto. Vaak kan je binnen een paar klikken op je telefoon een aandeel zowel kopen als verkopen. Het kan zo gemakkelijk worden dat je bijna niet eens doorhebt dat je met echt geld aan het handelen bent. Wanneer je begint met beleggen is het belangrijk dat je zelf een broker uitzoekt die je wil gaan gebruiken. Maar hoe doe je dit? Je kan natuurlijk op verschillende manieren aan een broker komen. Zo kan het zijn dat je van vrienden of familie wel iets gehoord hebt over een broker. Toch zit er nog vrij veel verschil tussen alle brokers. Zo heb je brokers waar je transactiekosten moet maken. Dit zijn kosten die je maakt bij de handelingen zoals het kopen- en verkopen van aandelen. Wanneer je een aandeel koopt gaat er een x bedrag naar de broker, bij de verkoop werkt dat precies hetzelfde.  

Brokers met elkaar vergelijken 

Doordat er zoveel verschillende brokers zijn kan het lastig zijn om de juiste broker te kiezen. Wanneer je er goed over na wilt denken kun je er voor gaan kiezen om brokers met elkaar te gaan vergelijken. Er zijn websites zoals comparreallbrokers.com die je hier goed bij kunnen helpen. Dit is een website waarbij je precies kan zien wat de beste broker is voor jou. Je kan hier precies de voor-en nadelen zien per broker. Hier kun je ook vragen stellen, zoals hoe kan het dat er brokers zijn die geen kosten vragen? Dit zijn geen gekke vragen en voor zulke antwoorden kun je dus terecht op de website comparreallbrokers.com.

Verschillende handelsmarkten

Wanneer je een aandeel koopt koop je een aandeel op een bepaalde markt, zo heb je een Amerikaanse, Europese, Aziatische en nog veel verschillende markten. Zo kun je een Japans aandeel hoogstwaarschijnlijk niet op dezelfde tijden kopen als wanneer je een aandeel op de AEX wilt kopen. Dit zijn andere handelstijden. Zo hebben niet alle brokers alle markten, dit betekend dus ook dat je bij bepaalde aanbieders niet alle aandelen kan kopen die je misschien wel wilt. 

Mede hierdoor kan het dus goed zijn om goed op te letten met de broker die je aanschaft, zo zit je in een keer goed. Ook hoef je dus niet extra kosten te gaan maken. Comparreallbrokers.com is de grootste vergelijker van Nederland, je kan hier gratis en vrijblijvend vergelijken waardoor het zeker aan te raden is om hier aandacht aan te besteden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *