Zakelijk

Hoe kies je de beste VPN?

Een VPN biedt veel voordelen. Zo kan je programma’s en series die in het buitenland of thuis niet te bekijken zijn, wel zien. Ook kun je anoniemer en veiliger over het internet surfen omdat er geen logboek wordt bijgehouden van je activiteiten. Althans, dat verschilt per VPN-aanbieder. Hoe weet je nou of je een goede VPN-service in handen hebt? Check onderstaande tips en je komt erachter!

Serverlocaties

Stel, je woont in het buitenland en je wilt graag Nederlandse voetbalwedstrijden of programma’s zien. Of je wilt graag bijvoorbeeld het grote aanbod van de Amerikaanse Netflix graag thuis bekijken. Als je een VPN-provider uitkiest, moet je zorgen dat die serverlocaties in die landen heeft. Dus in dit geval een Nederlandse of Amerikaanse server. Wel moet je met één ding rekening houden: de locatie waar de VPN-aanbieder is gevestigd. Als je een VPN gebruikt, wil je dat je anoniem het internet kan gebruiken en dat je gegevens nergens worden opgeslagen. Echter, sommige VPNs die bijvoorbeeld in Amerika of Australië zijn gevestigd, moeten alsnog bepaalde informatie aan de overheid doorgeven. Hierdoor is er geen 100% anonimiteit. Bedenk dus wat zwaarder weegt voor jou.

Veiligheid

Een goede VPN heeft veiligheid hoog in het vaandel staan én biedt alsnog snel internet aan. Dit gaat helaas niet altijd samen. Zo zijn veiligere verbinding met encryptie vaak – niet altijd – langzamer dan onbeveiligde. Je kunt dus of veiliger gebruik maken van internet, maar met een tragere laadsnelheid, of sneller maar onveiliger internet hebben. Dit is een afweging die je moet maken: wat vind je belangrijker? Echter, het verschilt wel erg per VPN -aanbieder: zo biedt de één veilig én snel internet aan, terwijl de ander op de één minder scoort. De beste VPN scoort dus goed op beide aspecten!

Logs

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar hoe het bedrijf omgaat met logs: het vastleggen van jouw internetgedrag. Iedere VPN-aanbieder geeft aan of zij dit doen of niet. Je moet altijd wel kijken naar waar de provider is gevestigd, want het kan zijn dat zij alsnog informatie moet doorspelen naar de overheid in verband met veiligheidsredenen. Om anonimiteit zo veel mogelijk te waarborgen, is het verstandig om een VPN te kiezen waarbij geen logboek wordt bijgehouden.

Meer tips nodig? Kijk eens op https://goodvpnservice.com.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *