22 januari 2022

Hoe je jezelf kunt blijven ontwikkelen tijdens je carrière?

2 min read

Als je carrière wilt maken zal je ervoor moeten zorgen dat je je door blijft ontwikkelen, zodat je de professional wordt die je uiteindelijk voor ogen hebt om te worden. Dit zal uiteraard niet zomaar gaan, dus is het belangrijk dat je jezelf op een goede manier blijft ontwikkelen naast bijvoorbeeld je reguliere baan. Als je wilt weten hoe je dit kunt doen lees dan even verder, want wij zullen je hier met enkele tips mee op weg proberen te helpen.

Benut kansen

Om je zo goed mogelijk te ontwikkelen wil je het liefst zoveel mogelijk relevante ervaring opdoen. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk kansen te pakken die zich aan je voordoen. Ook als je merkt dat je fouten maakt is dit een hele goede ervaring die je alleen maar verder zult brengen en je ontwikkeling juist tegemoet komt. Probeer daarom het liefst zoveel mogelijk fouten te maken en je zult merken dat je steeds beter wordt.

Blijf studeren

Als je denkt dat je na je studietijd nooit meer de boeken in hoeft, dan heb je een verkeerd beeld op het worden van een professional. Als professional zal je je namelijk altijd door moeten blijven studeren. Zo kun je bijvoorbeeld aanvullende cursussen volgen naast je baan. Als psycholoog kun je bijvoorbeeld een aanvullende act opleiding doen om meer bedreven te worden in een dergelijke therapie. Door dit soort aanvullingen wordt je steeds completer in je werkveld en zal je n verloop van tijd een ware professional worden.

Bron: civas.nl