22 januari 2022

Hoe bereik je een industrieel interieur stijl?

2 min read

Een industriële interieurstijl is de stijl van het moment. Deze stijl zie je steeds vaker terug komen bij bijvoorbeeld VT wonen en interieur specials op TV. Maar voor velen is het moeilijk om deze stijl toe te passen op hun interieur. Zij weten niet waar ze moeten beginnen en hoe ze tot een geheel industrieel interieur komen. Als ook jij hier moeite mee hebt, dan is dit artikel wat voor jou! In dit artikel komen namelijk handige tips naar voren die een interieur geheel industrieel maken. Lees daarom verder als ook jij deze tips nodig hebt.

Vloeren en muren

Allereerst begin je met je vloeren en muren. Vraag je eerst af in wat voor staat je vloeren en muren zijn. Ligt er tapijt of heb je behang op je muren? Dan wordt het aangeraden deze te verwijderen voor een industriële stijl. Een industriële vloer wordt vaak gekenmerkt door een beton look. Wanneer een betonnen vloer je niet aantrekkelijk lijkt is het ook mogelijk om een hout look vloer te laten leggen, zoals laminaat of hout look pvc vloeren. Voor de muren is de beton look ook een aanrader, daarom is het belangrijk dat er geen behang op de muren zit. De muren kunnen wel geverfd worden in het wit om de look een strak uiterlijk te geven.

Meubels

Qua meubels zien we vaak meubels met metaal terugkomen in het industriële interieur, denk bijvoorbeeld aan een eetkamerstoel met een metalen frame of een tafel met metalen poten. Deze meubelstukken zijn ideaal in het industriële interieur. Naast metaal zijn ook hout en leder materialen die terugkomen in het industriële interieur. Een leren fauteuil of leren bank staan mooi tegen de betonnen look van de muren en kunnen in een bruine tint meer warmte geven aan de kille industriële stijl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *