Wonen

Hier moet je op letten bij het kopen van een huis!

Ga je binnenkort je eigen huis kopen? Is het de eerste keer of ga je voor de zoveelste keer verhuizen? Er zijn altijd een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je gaat verhuizen. Het is daarom altijd belangrijk om je goed voor te bereiden op bepaalde zaken en altijd verder te kijken dan je eerste bezichtiging. In de blog nemen we je mee in een aantal handige tips die van pas kunnen komen!

Begin met het sparen van geld

Wanneer je jouw eerste huis wilt gaan kopen is het belangrijk om genoeg eigen geld te hebben. Je kan namelijk geen hypotheek krijgen voor het gehele bedrag. De beste spaartips en spaartips vind je door bestedingsmethoden te gebruiken in de bankieren app. Als je een goed begrip hebt waaraan geld wordt uitgegeven, kan je ook precies weten hoeveel je kunt besparen. Stel het maximale bedrag in dat u elke week wilt besteden en stel een spaardoel in. Met deze app kun je eenvoudig je prestaties volgen. Zo kan je ook gemakkelijk bijhouden waar jij je geld aan uitgeeft. Ben je uiteindelijk toch stiekem wat vaker uiteten geweest? Dan is het slim om daar de volgende maand iets beter op te letten. Door een realistisch doel te stellen kan je een heel eind komen.

Hoeveel kan je lenen?

Dit is natuurlijk de hamvraag wanneer je opzoekt gaat naar een woning. Wat is de maximale hypotheek dat je kan krijgen? Hoe hoger je hypotheek hoe hoger je eigen inbreng moet zijn. Het is daarom belangrijk om goed uit te rekenen hoe hoog jouw hypotheek kan zijn. Kijk daarnaast goed of je jouw hypotheekrente voor een bepaalde tijd kan vastzetten. Je hypotheekrente 20 jaar vast zetten is bijvoorbeeld een mooie deal. Hierdoor weet je waar je aan toe bent. Je kan tegenwoordig gemakkelijk je maximale hypotheek berekenen. Dit kan je berekenen op basis van je inkomen en een aantal andere gegevens. 

Schakel een makelaar in

Als je van plan bent de woning te kopen, neem dan een aankoopmakelaar mee. Zo weet je zeker dat een deskundige de woning komt bezichtigen om je van advies en begeleiding te voorzien. De aankoopmakelaar staat je ook bij tijdens de onderhandeling. Zo zorg je ervoor dat u geen enkele voorwaarde vergeet en dat de onderhandeling vlot kan verlopen. Dit is altijd fijn, al helemaal wanneer je voor het eerst een huis gaat kopen. Je wil er dan niet achteraf achter komen dat je een verkeerde aankoop hebt gedaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *