Zakelijk

Het juiste verpakkingsmateriaal

Ongeveer twee maanden geleden ben ik begonnen met mijn eigen bedrijfje. Ik vind het ondernemerschap al sinds ik klein ben een leuk vak. In mijn familie zijn ook veel ondernemers. Het is normaal voor ondernemers om wat meer te durven en wat meer risico te nemen dan voor andere mensen. Dit gebeurt dan niet alleen in het zakelijke leven maar komt ook terug in het persoonlijke leven. Zo merkte ik dit ook bij mijzelf, ik wilde spannende dingen doen, ik wilde risico nemen en iets nieuws leren kennen. Het was ook snel duidelijk dat ik ook die ondernemers mentaliteit had gekregen die mijn familie had. 

Ook voor andere verkopen

Zo besloot ik met wat hulp van mijn vader om mijn eigen bedrijfje te starten. Er kwam meer bij kijken dan ik van tevoren had verwacht. Maar ik vond alles een leuke uitdaging en ging er vol voor. Ik begon met zelfgemaakte sieraden te maken en aan vrienden, familie en kennissen te verkopen. Al snel merkte ik dat ik ook wat breder kon gaan denken en besloot om ook spullen voor andere mensen te gaan verkopen. Zij maken dan de producten, zoals ze altijd al deden in lokale winkels en ik zou de management en de online verkoop op mij nemen. Dat viel bij veel lokale zaken heel erg in de smaak. Toen ik eenmaal wat afspraken had gemaakt en de bestellingen binnen begonnen te stromen merkte ik een groot probleem. Ik moest al deze producten gaan verpakken voordat ik ze kon versturen. Omdat het allemaal verschillende vormen en maten zijn had ik een grote uitdaging om het juiste verpakkingsmateriaal voor elk product te vinden.  

De juiste keuzes voor het versturen

Voor veel kleine producten vond ik brievenbusdozen in verschillende maten. Echter verkocht ik ook veel producten die niet door de brievenbus zouden passen. Voor kwetsbare producten kocht ik daarom luchtkussenzakken en dozen. Hierdoor kan ik de producten goed beschermen tegen stoten bij het transport. De doos eromheen zorgt ervoor dat de producten verstuurt kunnen worden zonder dat iedereen ziet wat erin zit. Ik bestelde er direct een handafroller bij. Dit is een heel handig assessoren voor bij de verpakkingsmaterialen. Hiermee kan namelijk tape gemakkelijk over de doos worden geplakt en gesneden met één hand. Hierdoor zou ik veel sneller worden in het afsluiten van mijn dozen. Wat de verzending dus ook weer zou versnellen. Ook de bedrijven waar ik voor verzend waren erg blij dat ik de juiste verpakkingsmaterialen had uitgezocht voor de verzending, dit is namelijk ook beter voor verkoop van de producten.