Zakelijk

Geen lange wachttijden bij een aanvraag van je VOG

Je wil een afspraak bij de gemeente maken om een VOG aan te vragen, tot je teleurstelling kun je pas na een week terecht. Ook de lange wachtrijen heb je niet op gerekend als je gaat, het kost allemaal erg veel tijd om een eenvoudige verklaring aan te vragen. Voor deze mensen is er goed nieuws, je kunt een VOG online aanvragen. Geen tijd meer wachten, geen wachtrijen meer maar direct op internet je formulier invullen. Na het opsturen heb je binnen vier weken je verklaring omtrent gedrag.  

Overheid

Waarom is er een verklaring nodig? 

Het is wettelijk vastgelegd voor welke beroepen je een VOG nodig hebt, bijvoorbeeld sollicitanten voor een kinderdagverblijf, taxichauffeurs en vacatures om bij een bank te werken. Maar vind je toekomstige werkgever het nodig om een VOG verklaring te vragen dan is hij vrij om dit te doen. Zo zijn er tal van beroepen waarbij je een VOG online aanvragen kunt doen. Je vult het formulier in, de dienst Justis zal je aanvraag beoordelen.  

Strafblad

Wat als je een strafblad hebt? 

Je denkt misschien als je een strafblad hebt dat je dan geen verklaring voor je gedrag kunt krijgen. Dat is een misvatting die niet waar is, ook wanneer je een justitieel verleden hebt kun je nog een verklaring krijgen. Je kunt nog gewoon goed bij een bank functioneren als je gepakt bent met alcohol achter het stuur. Op deze manier zijn er verschillende combinaties waarbij je wel de verklaring krijgt ondanks dat je een justitieel verleden hebt.