22 januari 2022

Flexfolie: ideaal materiaal voor bij de textieldruk

2 min read
flexfolie

Het bedrukken van textielproducten is iets dat bij veel mensen in trek is. Natuurlijk zou je zoiets door een externe specialist kunnen laten doen, maar in principe zou je zelf deze taak ook kunnen oppakken. Bedrukkingen maken is namelijk eenvoudiger dan menigeen denkt. Het belangrijkste is dat je in het bezit komt van de juiste materialen. Lees je vervolgens ook nog de instructies goed door, dan komt het allemaal ongetwijfeld goed. Een van de knopen die je nog wel zult moeten doorhakken is die voor het bedrukkingsmateriaal. Aan te raden is om hierbij voor flexfolie te gaan. Ten opzichte van andere materialen en folies biedt flexfolie namelijk de beste prijskwaliteitverhouding. 

flexfolie

Wat moet je zoal weten als je aan de slag gaat met flexfolie?

Voordat je definitief aan de slag gaat met flexfolie is het handig als je op de hoogte bent van de volgende aspecten ervan:

  • De onderdelen van flexfolie zijn meestal de volgende: een laag PU-folie, een fikse laag met lijm en een zogeheten drager (soms ook backing genoemd).
  • Over het algemeen kun je flexfolie op allerlei soorten textiel bedrukken. Toch is het aan te raden van tevoren even goed te controleren of jouw folie wel bedrukbaar is op het beoogde textiel.
  • Normaal gesproken blijft flexfolie goed zitten op het textiel. In de meeste gevallen kun je het wassen op een temperatuur van maximaal zestig graden Celsius.
  • Als je bedrukkingen wilt verwezenlijken met heel verfijnde details, dan is het aan te bevelen gebruik te maken van zo dun mogelijke flexfolie. Meestal geldt namelijk dat hoe dunner de folie is, hoe fijner de details in het ontwerp kunnen zijn en hoe beter die details uit de verf komen.
  • De meeste soorten flexfolie kun je prima gebruiken voor meerkleurige ontwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *