22 januari 2022

Een sfeervolle tuin creëren!

2 min read

In het midden van de zomer, wanneer we weer meer tijd spenderen in de tuin, kan het zijn dat je je tuin een make over wilt geven, maar als je hier geen ideeën voor hebt dan is dit artikel het antwoord op je vraag. Via deze weg leer je namelijk allemaal nieuwe dingen die je kan implementeren in het ontwerp van je tuin. Wil je meer informatie? Ga dan naar van van EE voor een brochure of advies op maat.

Terrasoverkapping

Een leuke toevoeging aan een tuin is een terrasoverkapping. Wanneer je een loungeset of diner set in de tuin hebt dan is een terrasoverkapping eroverheen ideaal om zon tegen te houden of regen, zo heb je in je tuin ook een plek waar je in de schaduw kan zitten. De terrasoverkapping wordt normaal gesproken tegen het huis aan gezet, maar met een grote tuin is het ook mogelijk deze vrijstaand neer te zetten of nabij de schuur.

Tuinkamer

Anderzijds is het ook mogelijk om een tuinkamer te plaatsen, deze staan soms ook bekend als serre. Een tuinkamer is ideaal als je een grote tuin hebt en een deel van je huis groter wilt maken, maar niet de lichtinval en het uitzicht wilt verminderen. Een tuinkamer is namelijk voornamelijk gemaakt van glas, waardoor je uitzicht op de tuin ideaal is.

Plantenkas

Ook kan je in de tuin een plantenkas of broeikas neerzetten, hiermee kan je planten en bloemen verbouwen in betere omstandigheden dan in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan orchideeën van eigen kweek, of de vele groente en fruitsoorten die er in spanje en portugal wel zijn, maar in nederland niet! Met een plantenkas zijn de mogelijkheden oneindig en daarnaast is het een leuke toevoeging aan de tuin, omdat ze in verschillende vormen en kleuren te verkrijgen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *