Geen categorie

Een carrière switch, wat voor jou?

Zit je er wel eens aan te denken om wat anders te doen op werkgebied? Heb je geen echte uitdagingen meer in je huidige baan? Of wil je gewoon de mogelijkheden eens zien naast hetgeen waar je voor geleerd hebt? Wij bespreken in dit artikel waar Nederland jouw inzet goed kan gebruiken.

Zorg

Op dit moment heeft Nederland een groot tekort aan mensen in de zorgsector. De vraag naar goede zorg neemt tegelijkertijd alleen maar toe, een groot probleem dus. Als je een zorgzaam type mens bent is de zorg uitermate geschikt voor je. Het helpen van mensen bij dagelijkse zaken is al een belangrijke taak van mensen in de zorgsector, maar ook op medisch gebied is er in de zorg een grote vraag. Er worden tegenwoordig bij tal van organisaties opleidingen aangeboden waarmee je direct aan het werk kan, je hoeft dus ook niet meer een hele lange tijd de schoolbanken in. Al met al een goede optie dus.

Doceren

Vele jaren in de schoolbanken zorgen voor kennis in zijn algemeenheid en op specifieke vlakken. Er moeten natuurlijk wel mensen zijn die de komende generaties dit willen leren. Ook de vergrijzing in het onderwijs neemt toe. Dit geldt voor zowel het basis- als voortgezet-onderwijs, maar ook op MBO, HBO en Universitaire scholen. De kans is groot dat jouw specifieke kennis op een bepaald vlak veel kan betekenen voor komende generaties. Een Trainers opleiding kan jou de tools geven om deze kennis over te kunnen brengen aan deze komende generaties.

Politie

In de komende 10 jaar zullen er vele politiemensen met pensioen gaan. Een uitgelezen kans om het prachtige beroep van politieagent te kunnen vervullen. Wie wil er nou niet leren rijden met zwaailicht en sirene, boeven vangen en mensen helpen?! Qua carrière switch mogelijkheden is het ook niet slecht geregeld. De politie biedt tal van interne opleidingen met behoudt van salaris en een vaste aanstelling bij afronden van de opleiding.