Zakelijk

Duurzame voordelen van huismerk inktcartridges

Steeds meer bedrijven implementeren groene initiatieven en werken aan duurzaamheid op kantoor. Het recyclen van materialen, het verminderen van afval en het hergebruiken van benodigdheden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook zakelijk verstandig. Maar niet alle groene initiatieven zijn hetzelfde. Sommige hebben misschien niet de positieve impact die je denkt.

Verschil recycling en huismerk cartriges

Bedrijven realiseren zich bijvoorbeeld de negatieve impact van e-waste van toner en inktpatronen op het milieu. Het plastic in de patroon kan eeuwen verrotten, wat bijdraagt ​​aan onze groeiende stortplaatsen. De giftige restanten van de inkt en toner kunnen ook in onze watervoorziening lekken, wat gevolgen heeft voor dieren, planten en mensen. Dit is een van de redenen waarom bedrijven zich sterk inzetten om duurzaamheid op kantoor te implementeren. Er is een belangrijk verschil tussen gerecyclede cartridges en gereviseerde huismerk tonercartridges.

 

Het probleem met gerecyclede toner en inktcartridges

Recycling is goed voor het milieu. Elke toner of inktcartridge die we op een stortplaats kunnen houden en voorkomen dat we giftig afval toevoegen aan onze voedsel- en watervoorziening is goed. Dat gezegd hebbende, er zijn gevaren en problemen verbonden aan het recyclen van toners en inktpatronen. Laten we een paar van die gevaren eens bekijken en de voordelen bekijken van gereviseerde huismerk tonercartridges ten opzichte van recycling.

Plastic is een zeer complex product. Bij recycling kan elk vreemd materiaal een volledige recyclingbatch verpesten. De extra chemicaliën en additieven die in het productieproces van de toner of inktpatroon worden gebruikt, kunnen een partij gerecyclede kunststoffen verpesten. In feite kunnen de meeste recyclingcentra niet eenvoudig een complex plastic product zoals een tonercartridge beheren. Meestal gooit het midden de cartridge weg in plaats van het risico te nemen op het verpesten of besmetten van een partij gerecycled plastic.

Wanneer een toner- of inktcartridge wordt gerecycled, wordt deze omgesmolten om opnieuw te worden gebruikt in een nieuw product. Hierdoor kunnen gevaarlijke gassen en giftige chemicaliën vrijkomen, vooral in de complexe kunststoffen die in patronen worden gebruikt. Recyclingcentra moeten een protocol hebben om te voorkomen dat de gifstoffen in het milieu lekken, maar die gifstoffen en chemicaliën moeten nog steeds veilig worden verwijderd. Er is ook een potentieel blootstellingsgevaar wanneer hergebruikte kunststoffen worden hergebruikt. Er is momenteel geen gemakkelijke manier om bij te houden hoe plastic na recycling wordt hergebruikt, en de gifstoffen die volkomen veilig zijn voor een inktcartridge zijn mogelijk niet zo veilig voor gebruik in een product dat in contact komt met voedsel. Hoewel de kans dat dit gebeurt klein is, is het nog steeds een gevaar bij het recyclen van tonercartridges. Als je voor duurzaamheid wilt gaan, kun je dus beter kiezen voor huismerk cartridges dan het recyclen van originele merkcatridges.