29 november 2021

De functie van het led module masker van een led scherm / videowall

2 min read
Reclame maken

De functie van het kunststof materiaal wat de led module van het led scherm moet beschermen tegen invloeden van buiten af.

Het verhoogt het contrast ratio

laat ik het proberen uit te leggen met als voorbeeld te nemen dat we met witte lijn op een wit bord schrijven. Zal het voor ons duidelijk zijn wat er dan geschreven staat? Het antwoord is natuurlijk nee daarom schrijven we met witte streep op een zwart bord. Of met een zwarte pen op een wit bord. Zoals we allemaal weten zijn rood groen en blauw de drie basiskleuren die elke andere kleur kunnen maken. Dus alleen maar met een zwarte achtergrond kunnen wij de juiste kleuren maken die ook nog levendig laten uitkomen.

2. Het beschermt de led lamp van het led scherm tegen beschadigingen.

Omdat het kunststof van nature vrij hard is wat wordt gebruikt worden de lampen beschermt tegen bijvoorbeeld hagel. Er zit dan ook een speciale shade/zonnescherm boven gemaakt die dus uitsteekt en deze lampen beschermt. En natuurlijk helpt het ook als iemand er wat tegenaan gooit.

3. Het masker zorgt ervoor dat de helderheid van de lampen in het led scherm niet wordt beïnvloed. Normaal als er directe zonlicht op een lamp schijnt wordt deze gelijk een stuk minder helder. Daarom zijn er deze overkappingen gemaakt zodat de directe zon niet op het led lampje schijnt en het licht van het led lampje dus wordt weerkaatst door de overkapping en dat bevordert dus de helderheid van het gehele led scherm. Speciaal voor een buiten led scherm is er een buiten led scherm masker. Deze zijn extra robuust. Tijdens het buiten gebruik van het led scherm / ook wel video wall genoemd worden er vaak video’s getoond. Zo creëer je een buiten bioscoop.