22 januari 2022

De ERP-software voor elk bedrijf

3 min read

Bij ieder bedrijf is het belangrijk om de zaken op een duidelijk rijtje te hebben. Dingen zoals inkoop van goederen, voorraadbeheer en klantinteractie, naast nog vele andere dingen, zijn belangrijk om goed onder ogen te hebben. Wanneer dit gebeurt, zal het bedrijf goed lopen en wie wil dat nou niet? Het is misschien niet voor iedereen duidelijk welke manier van het bijhouden van alle informatie het beste werkt. Om al deze informatie, en daarbij de controle, in de hand te krijgen, kan er gebruik worden gemaakt van SAP Business One.

ERP-software

SAP Business One is leidend in ERP-software. ERP-software staat voor enterprise resource planning. Het is een computersoftware die gebruikt wordt door bedrijven en organisaties om verschillende processen te ondersteunen. ERP-software bestaat vaak uit kleine deelprogramma’s waarvan ieder een specifiek proces ondersteunt, zoals het bijhouden van de voorraden of de verkoop aan klanten.

Het hebben van een ERP-software kan veel tijd en moeite besparen. De software verbindt allerlei bedrijfsprocessen met elkaar. De informatie wordt centraal opgeslagen, zodat iedereen uit het bedrijf erbij kan en over de meest actuele informatie beschikt. Op deze manier hoeven de gegevens maar één keer ingevuld te worden, maar komt de informatie toch op de benodigde plekken. Naast de efficiëntie, reduceert dit ook de kans op incorrecte of inconsistente informatie. Wanneer informatie meerdere keren ingevoerd moet worden, kan het voorkomen dat er ergens iets fout gaat. Hier is dus geen mogelijkheid op met een ERP-software.

SAP Business One is, zoals eerder gezegd, een ERP-beheersoftware. Het is één van de meest gebruikte onder de verschillende ERP-software, om verschillende redenen. SAP Business One is goed te gebruiken voor snelgroeiende bedrijven en kan gebruikt worden vanaf één persoon. Iedereen met een bedrijf kan het dus gebruiken en blijven gebruiken. Daarnaast is het zowel on- premise als in de Cloud beschikbaar. Dit betekent dat informatie zowel op eigen servers als op externe servers wordt opgeslagen. SAP Business One is de meest betaalbare software van alle SAP ERP-software.

Functies van SAP Business One

Het doel van een ERP-software is dus om verschillende bedrijfsprocessen bij te houden en te verbinden, zodat de informatie logischer wordt opgeslagen. Maar welke processen kan SAP Business One ondersteunen?

Met SAP Business One is het makkelijk om de financiën effectief bij te houden. Marges kunnen worden vergroot en fouten kunnen worden verkleind, zodat alle geldzaken compleet op orde zijn.

Het magazijnvoorraad kan in real- time gevolgd worden en serienummers kunnen beheerd worden. Alles van de bestelling tot de betaling kan gevolgd worden, waardoor het duidelijk wordt hoeveel voorraad er nog is. In één opslag kan er gekeken worden of er meer inkoop moet worden gedaan en van welke producten er geen voorraad meer is. Bij SAP Business One kan er eenvoudig een inkoopdocument gecreëerd worden. Hiermee kan voorraad makkelijk besteld worden.

Alles over de klanten wordt duidelijk. Er kan een overzicht gemaakt worden over de gehele cyclus van het verkopen van de producten en de klanten zelf. De interactie met de klant en de support vanuit het bedrijf worden duidelijk en het bedrijf kan beter afgesteld worden op de benodigdheden van de klant.