Geen categorie

Betonnen interieur

Betonnen interieur 

Beton is een materiaal dat onze samenleving kenmerkt. Zonder beton hadden we bijvoorbeeld geen wolkenkrabbers kunnen bouwen. Beton is dus een belangrijk materiaal, maar we gebruiken het eigenlijk alleen op plekken waar we het niet zien, aan de binnenkant van gebouwen. Veel huizen worden gebouwd van beton maar plakken er een bakstenen muur voor zodat je niet kan zien dat het eigenlijk gewoon beton is. Dat is hartstikke zonde, want beton kan heel erg mooi zijn. Beton heeft een stoere uitstraling die perfect past bij moderne interieurs. Zo kun je beton perfect toepassen op plekken als de badkamer, of wat dacht je van een betonlook wc? Een interieur met betonnen elementen kan je ‘gewone’ badkamer transformeren tot een uniek onderdeel van je woning. 

Betonnen vloer 

Je kan met materialen als beton cire (een mix van cement en hars) een vloer leggen van beton. De betonnen vloer is enorm hard en gaat super lang mee. Daarnaast is hij naadloos, die eigenschap is ook erg waardevol. Als je in een badkamer een tegelvloer legt ziet je een patroon van voegen waar de tegels elkaar raken, bij een naadloze vloer heb je dat niet. Dat zorgt voor een optische ilusie waardoor de ruimte veel groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Daarnaast kun je een betonlook wc ook erg makkelijk schoonmaken, wederom een voordeel van de naadloze eigenschap van beton cire. 

Beton op andere plekken 

Beton cire hoeft niet beperkt te blijven tot de vloer of op de muren. Je kan beton cire ook op veel andere plekken gebruiken. Neem bijvoorbeeld een wastafel. Al sinds jaar en dag zijn wastafels dezelfde, saaie, witte kleur. Ze zijn ook altijd gemaakt van porselein. Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je het niet een keer anders doen? Door een wastafel van beton cire te nemen maak je je toiletruimte of badkamer écht af. Een wastafel van beton cire in combinatie met een betonnen vloer en eventueel een betonlook muurverf transformeert je badkamer volledig! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *