22 januari 2022

Betere concentratie op kantoor, volg onze tips!

2 min read

Heel wat Nederlanders brengen dagelijks heel wat tijd door op kantoor. Veel mensen werken hier van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 5 uur. In de laatste jaren zijn kantoortuinen erg populair geworden. Dit omdat collega’s makkelijk met elkaar in contact kunnen blijven en (vanuit het management gedacht) is er in een kantoortuin ook makkelijk overzicht en orde te houden. Maar een kantoortuin kan ook voor heel wat afleiding zorgen. Bellende collega’s of collega’s die het weekend doorspreken. In deze blog geven we je een aantal tips voor een betere concentratie op kantoor. Deel de tips zo nodig ook eens met je werkgever! 

Tip 1: Ventilatie

Merk je dat je na een aantal uurtjes op kantoor al snel duf begint te worden? Dit kan komen doordat er onvoldoende wordt geventileerd. Hierdoor is er al snel een tekort aan zuurstof en dit merk je onder andere in je concentratie en in je productiviteit. Onze tip: ventileer! Ook op koude winterdagen is dit erg belangrijk. Bij veel kantoren gaat de verwarming op vol vermogen en blijven de ramen potdicht. 

2. Akoestiek verbeteren

Is het erg gehorig in de kantoortuin? Wil je zelf een klant bellen maar lukt het je niet om op het telefoongesprek te focussen doordat een collega naast je ook aan het bellen is? Dan is het tijd om de akoestiek te verbeteren! Dit kan onder andere door akoestische panelen toe te passen in de kantoortuin. 

Tip 3: Beweeg!

De hele dag op je bureaustoel doorbrengen is niet echt goed voor je productiviteit. Neem dus ook af en toe de tijd om even te lopen. Loop elk uur even naar het koffiezetapparaat bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *