assessment
Zakelijk

5 soorten assessments voor bedrijven

In het bedrijfsleven wil je niets aan het toeval overlaten. De werknemers. Het management. De ontwikkelingen. Alles moet op rolletjes lopen. Ze zeggen niet voor niets dat een zwakke schakel het niveau bepaalt. Om de resultaten van jouw bedrijf te optimaliseren kun je een assessment in Groningen laten doen. Welke er allemaal zijn, lees je in deze blog.

Selectie assessments

Goed nieuws! Jouw bedrijf groeit. Om die reden staan er ongetwijfeld een paar vacatures open. Als bedrijfseigenaar wil je natuurlijk de juiste mensen aantrekken. Hiermee voorkom je namelijk dat iemand op de verkeerde plek terecht komt. Want dat is vaak schadelijk voor het bedrijf. Immers, een organisatie is zo sterk als de zwakste schakel. Gelukkig zijn hier varia aan assessments voor te gebruiken. Zo weet jij precies wat je in een kandidaat zoekt.

Loopbaan assessments

Vastgeroest zitten ze. Maar in hun doen en laten zie je dat ze ongelukkig zijn. Tijd om daar verandering in te brengen. Als bedrijf – maar ook als persoon zelf – kun je deelnemen aan de zogenoemde loopbaan assessments. Hiermee krijg je snel inzage in de functies die goed bij je passen. Dit doen ze door jouw sterktes én zwaktes in kaart te brengen. Daarnaast kijkt zo’n assessment naar talenten, vaardigheden en competenties.

Ontwikkel assessments

Stilstaan… Dat wil natuurlijk niemand. Als organisatie kun je jouw werknemers dan ook helpen om hun potentieel te bereiken. Hiervoor kun je verschillende ontwikkel assessments gebruiken. In deze test worden vragen beantwoordt op het gebied van ontwikkeling, potentie en ontwikkelgebieden.

Bedrijfsopvolging assessments

Stel, je hebt een familiebedrijf. Je denkt er al een tijdje aan om met pensioen te gaan. Je hebt echter meerdere kinderen. Hoe bepaal je wie jouw bedrijf over zal nemen, zodat deze voort kan bestaan? Natuurlijk wil je dit zo objectief mogelijk bepalen. In dat geval kun je een speciale assessment aan ze voorleggen. Aan de hand hiervan kun je bepalen wie straks in jouw voetsporen treedt.

Team assessments

Het kan zomaar voorkomen dat een team niet lekker botert. De resultaten vallen tegen en onderling vindt er weinig samenwerking plaats. Hartstikke zonde natuurlijk, want hier haalt het bedrijf niets mee. Om te kijken welke teamleden complementair zijn of juist niet kun je een team assessment laten uitvoeren. Zo zet je iedere werknemer effectief in.